Om mig

Präst, författare och hymnolog

Det är spännande hur vi kommunicerar evangeliets sprängkraft och tröst på vår tids språk, i kyrkor och på tidens arenor. Jag är kyrkoherde i Allerum, norr om Helsingborg. Dessförinnan var jag domprost i Lund 2014-2016 och kyrkoherde i Lunds Allhelgona 2008-2013. Under en lång period var jag präst på Näset, Västra Frölunda samt arbetade med ledarutveckling både som stiftsadjunkt i Göteborg och som konsult. Jag är född 1960 och har vuxit upp i Östra Karup, vid Hallandsåsens fot. Jag prästvigdes 1985 och är medlem i Sveriges Författarförbund sedan 2003.

Jag skriver för förlag som Argument, Verbum, Wessmans och Gehrmans och har varit krönikör i Göteborgsposten, Kyrkans tidning och Budbäraren. Den bok som fått störst spridning är ”Brinna, bli bränd och glöda igen”. Jag skriver text om tonsätts, senast utgivet är ”Wow, vad du kan skapa!” Tio sånger för barnkör och orgel. Som åttafaldig Anders Frostensonstipendiat blev jag uttagen till och deltog i stiftelsens första psalmskola 2005-2007 samt några år senare, som en av tolv stipendiater, i den tvååriga fördjupade psalmskolan.

Det poetiska språket med rika metaforer på litet utrymme lockar ständigt. Jag har ett hängivet intresse för att sjunga psalm, skriva psalm och utforska hur det kommer sig att vi skriver de psalmer vi skriver. Hymnologi, det som har med psalmer att göra, studerar jag i ett masterprogram inom teologi i Lund.  På Psykologen i Göteborg, där jag under några år studerat arbets- och organisationspsykologi,  har jag skrivit en magisteruppsats om utvecklingssamtal och psykosocial arbetsmiljö.